Bine

Exista oameni carora le este frica sa spere. Le este frica sa incerce. Exista oameni care pornesc un drum cu un mare “NU” legat de piciorul drept. Oameni care nu inteleg diferenta intre un simplu gand, o banala dorinta nascuta din praf, si un scop. Un scop este cel mai dezvoltat grad al unei dorinte. Un scop adevarat este intrinsec.
Exista oameni care considera ca “e bine” ceea ce face o anumita persoana ca sasi atinga scopul, iar apoi generalizeaza, avand impresia ca asta ar trebui sa faca toata lumea.

Oamenii care nu inteleg ca “binele” este cea mai relativa notiune, se schimba de la o persoana la alta. Acei oameni care si-au conturat in minte Un tipar prestabilit si rigid despre notiunea de “bine”, iar ce iese din acel tipar este, in mod automat, “rau”. Ei nu inteleg si dezaproba vehement scopul unei persoane oarecare, doar pentru ca nu se incadreaza in notiunea lor despre “bine”. Isi neaga propriile vise, pentru ca nu este “bine” ceea ce vor sa faca, iar mentalitatea lor ii impinge spre un refuz, izbindu-se de frica de esec.

Sunt acei oameni care nu au o notiune proprie despre nimic, totul e imprumutat, viata este traita prin ochii altora, notiunile sunt zmulse din mentalitatea altora. Sunt acei oameni care arunca doar o privire sumbra si batjocoritoare catre viata, fara a o trai, fara a intelege ce inseamna, de fapt, a fi in viata. Aceia care se opresc in mijlocul trecerii de pietoni si se intorc de teama de a nu fi calcati de o masina. Aceia care traiesc intr-un mediu amar, acid, creat de sine. Muribunzi supravietuind. Sunt oameni ca ei… Si oameni ca noi.