Bun, rau si insuportabil

Oamenii sunt fiinte cu idei, ganduri si opinii, de aceea oriunde te-ai duce te lovesti de parerile altora.

Ce parere ai despre filmul X ? Ooo, bun film, foarte bun. Am ras la el toata seara cum nu am mai facut de secole, iar actrita aia era pur si simplu dementiala. Dementiala! Bine,bine.. dar ce parere ai despre trafic de exemplu? Traficul din Romania, exact. Pai… nu stiu ce ar mai fi de zis aici.

Daca vrei sa ai nervii intinsi la maxim toata ziua poti sa iti iei un carnet de sofer si sa dai o tura prin frumoasa noastra tara. E rau! Si o sa fie tot mai rau, astia nu or sa faca nimic pentru soferi. Aici aveti un exemplu de opinie buna si opinie rea. Le auzi peste tot in diferite situatii si imprejurari. Bun sau rau, alba sau neagra. E simplu pana aici. Iti place sau nu iti place, alte variante nu ai.

Dar cel mai rau decat bun sau rau cred ca este acel ceva mult mai rau decat cuvantul “rau”. Cand zici ca traficul este rau.. da, este rau, e aglomeratie, ne miscam ca melcii, dar nu am ce face. Accept ca doar nu o sa mai ies din casa. Trebuie sa ma duc unde am treaba nu? Ne invatam noi si cu raul asta. Trecem peste. Sau vorba aceea ” Tot raul spre bine!”… Deci raul nu e chiar asa rau. Este ceva mai rau decat raul. Dar ce?

Nu acceptam multe lucruri. Putem foarte bine sa zicem si “nu”. Nu mai lasam de la noi, pur si simplu intervenim, pentru ca devine insuportabil. Din pacate facem asta doar cand e vorba de lucruri pe moment sau prea mici in comparatie cu lucrurile rele. Raul e peste tot. De la lucruri generale cum ar fi criminalii, hotii etc pana la lucruri exacte, traficul, justitia, coruptia. Aparent luptam contra raului.

Aparent doar. Insuportabilul e mai rau decat raul pentru ca ne face sa o luam razna, dam din coate pana oprim insuportabilul si devine suportabil, in unele cazuri bine, iar in altele doar rau. 1000 de unghii ascutite care zgarie o tabla. Schjjjj! E insuportabil si te duci sa opresti asta. Opresti persoana care produce zgomotul si totul e bine. Vedeti ce banal? Raul de ce nu il opreste nimeni?