Ce destepte sunt astrele

Femeile au foarte multe pandalii in cap. Suntem egoiste, cicalitoare, suferim de anxietate si de nevoia acuta de a planui viitorul pana in ultimele detalii. Astea ar fi unele, primele care imi vin in cap asa, intr-un foc de 30 de secunde. O alta pandalie din cap ar fi faptul ca suntem superstitioase. Chiar daca undeva in capul nostru stim ca toate prostiile in care credem s-ar putea sa fie, pana la urma, chiar asta, niste prostii, tot avem tendita sa respectam macar intr-o mica masura niste traditii.

Exista, de exemplu, cei 3 pasi in spate atunci cand vedem o pisica neagra, sau credinta ferma ca o sa avem 7 ani ghinion atunci cand spargem o oglinda. La orice intrezarire de ghinion, afirmam resemnate si cu o oarecare tristete “Pai da, ca doar am spart o oglinda in 2004...”

Alta chestie ar fi urmaritul horoscopului. Intr-o vreme eram cititoare fidela de horoscop. Cand imi cumparam o revista, primu lucru citeam horoscopul. Apoi cand am renuntat la dat banii pe glossy stuff, gaseam horoscop gratis pe net. Chiar si dupa ce am auzit cum se scrie horoscopu pe la anumite reviste, de genul “Marie, tu cum te simti azi?” “Pai ma doare stomacu un pic…” “Balanta. Astazi veti avea oarecare probleme de sanatate.” , tot nu ma puteam abtine sa arunc uneori un ochi. Insa totul a palit atunci cand am descoperit-o pe Urania.

Daca pana acum credeam ca Urania este doar o Dan Diaconescu la feminin, am inceput sa-mi schimb parerea. Pitulica este privitoare fidela a Uraniei de ani de zile si poate sa jure ca Urania zice adevarul. In fiecare duminica seara, Pitu asculta Urania pe un blog al unui nene care posteaza clipuletele de pe youtube. Cateodata stau si eu acolo si ascult cu ea. Si ma uit mirata cum toate simtamintele Pitulicii din saptamana aia, le repeta Urania in timpul prezicerii. Dupa care ii spune si chestii de saptamana urmatoare. Iar ea, cu cea mai mare incredere, actioneaza conform spuselor Uraniei.

Daca ii spune de bine este calma si vesela toata saptamana. Daca ii spune de rau este prevazatoare, atenta, ba chiar putin trista. Saptamana asta a fost la fel. O saptamana foarte proasta pentru Pitulica mea. Nu intru in detaliile vietii ei personale dar putem spune ca nu e de bine. A inceput Urania sa enumere acolo ca o veridica prezicatoare. Ca saptamana asta e de naspa. Ca leii se simt asa, si pe dincolo, parasiti, lipsiti de vlaga, singuri, deprimati. Mie mi se zburlea parul pe maini in timp ce Pitu dadea din cap cum ca asa e.

Mai zicea Urania ca saptamana asta, leii iau decizii drastice si divorteaza sau se despart de partener. Ca toate frustrarile acumulate pana acum vor iesi la suprafata si ca vor fi nechibzuiti cand vine vorba de despartire. Vor gasi argumentele necersare si vor lua decizia. Gata, over, finish, adio fericire. Acuma nu stiu daca mai are rost sa mentionez ca Adi e leu. M-am zgribulit toata. Am cautat diverse motive de despartire, mi-am propus sa fiu draguta, iubitoare, deosebit de insistenta, atenta si aproape. Sa nu se intample prezicerea Uraniei. Dupa care m-am pus sa ascult si horoscopul gemenilor, sa vad daca zice ceva de vreo tristete, suparare, despartire.

Bun. Despre gemeni, numai de bine. Vom avea un suflu nou, fresh si minunat, si vom munci la constructia interioara proprie. Incepand cu seara de 14 august o sa am parte de o comunicare interumana deosebita, de un schimb de replici vesel si optimist cu persoane. Toti prietenii mei se vor transforma intr-un cerc de laudatori. Voi fi lingusita, premiata si felicitata si voi arata bine.

Totusi, nu trebuie luate in serios marturisirile unui geaman atunci cand este fericit. Femeile vor dori sa isi confirme succesul la barbati, vor vrea sa faca un domn sa fluture din gene la adresa ei. Vor fi fascinante si atragatoare, dar vor planui totul din timp, cu cateva ore sau chiar cu o noapte inainte. Chiar daca toate gesturile vor parea spontane, totul va fi premeditat.

Acuma sa va zic cata dreptate are Urania asta? Sa va zic? In 13 seara ma duc acasa, la Arad. O sa fiu alaturi de prietenii mei, care, intr-adevar, atunci cand ma vad nu mai inceteaza sa ma flateze. Imi iau cu mine toate perechile de pantofi cu toc si ma afisez in lume, pentru ca timp de 3 zile trebuie sa fiu vazuta prin toate locurile fara de care nu existi. E momentul meu de glorie o data pe luna. Fericire, bucurie, nebunie.

Bine. Deci o sa fie bine. Lugu lugu + fericire de weekend. Sa tinem pumnii. Pana atunci, mai avem cateva zile de truda silnica in cadrul fabricii de reclame. V-am pupat.