Clubul mitralierelor, inscrieri azi

In Bucuresti exista o chestiune pe care noua ne place sa o numim generic “coada”. Ma refer in special in trafic. E atunci cand, cineva, de buna stiinta, pentru ca e prost, nesimtit sau nechibzuit, face una alta ca sa blocheze o banda, o ruta, o artera, o intersectie si atunci, o mie de oameni cu masinile lor trebuie sa sufere din aceasta cauza. Cum a fost de exemplu azi, ce s-au gandit ei, cum ar fi sa repare un intreg sens de mers pe Petricani, la ora 9 dimineata?!

Da’ nu-i asa ca-i delicios? Hai sa reparam la ora cu circulatia cea mai deasa, singura artera care duce spre business park-urile din Pipera. Era o coada cat toata soseaua si mergeam cu 2 la ora, in timp ce apasam frenetic un buton sa aflu de la radio daca a fost un accident sau ceva. Dar nu era. Era doar o masina dinaia de asfaltat in mijlocul drumului. Genial bre, genial.

Si atunci eu m-am gandit asa. Ce-ar fi sa imi fac eu un club – clubul posesorilor de mitraliere cu care exterminam soferii nesimtiti. Uite. Serios. Eu am incercat. Primele 3, 4 luni de condus n-aveam nicio treaba. Vrei sa-mi tai fata? Bine, baga-te. Ai venit pe contrasens, ok, esti naspa dar hai, du-te, fii tu fericit. Ba chiar am incercat sa ma conving ca oamenii incep sa fie mai ok, se invata, mai dau cu avaria si alte cele.

Dar nu e asa. Si eu nu mai pot. Mi s-a pus capacul in mijlocul mutrii si m-am saturat. Acuma injur ca un birjar de fiecare data cand vad cate o neregularitate nesimtita. Cand sunt cu cineva in masina injur in gand, sau zic numa’ primele 3 litere din cuvantul “futu-i”.

Exista mai multe situatii in care clubul utilizatorilor de mitraliera s-ar activa. De exemplu, situatia 1. Stau frumos la o coada lunga lunga pentru ca s-a pus bariera in Baicului. Opresc motoru, ascult muzichie, mor de cald, etc. VRUM, unu pe langa mine, pe contrasens. Pai ce mama naibii, doar nu vine nimeni nici de dincolo, bariera functioneaza pe ambele sensuri.

Brusc s-au prins si altii ca se poate. VRUM, inca vreo 5. Pana la urma s-au bulucit toti acolo langa bariera, de s-a o aglomerare de masini pe mp mai mare decat gunoiu din groapa Glina. Ba!!! Ce va duceti pe contrasens? Iti naste nevasta? Nu mai rezisti? Te manca in varfu palmii daca nu intorci de volan? Ti-i rau? Iesi afara si vomita! Tu nu vezi ca suntem 100 de masini care stam cuminti la coada?

Plus de asta, in momentul in care se ridica bariera, cine tre sa treaca primii? Pai aia de pe contrasens, normal, ca altfel se blocheaza toata circulatia si e de naspa. Deci sa-i lasam, zic, ca altfel contribui si tu, direct sau indirect, la blocaju’ circulatiei in toata capitala. Hai cu mitraliera.

Situatia 2: Stam la coada, ca de obicei. Sa zicem pe Petricani, avansand cate un metru si un zambet la fiecare semafor. Pe contrasens nu prea mai merge, ca merg aia in directia cealalta cu 100 la ora. Nasol. Mi-e si mila. Deci ce faci in situatia asta daca te mananca podu palmei? Nimic mai simplu! O iei pe TROTUAR. Da, ati citit bine. Te intorci, pui roata la bordura inalta de juma’ de metru, accelerezi, pac, urci, calci iarba si ai ajuns pe trotuar. Pietonii sa se fereasca, ce-i aici, Bidi strand? Si s-a dus cu fericirea mea cu tot. Ma, da nu i-ar astepta o data un politist la capatu’ trotuarului. Ce faci Gogu?!

Ti-au crescut maini si picioare la masina? Te crezi pieton? Ai iesit la plimbare pe bulivard? Jap, carnetu. Dar din pacate nu e nici macar asta pedeapsa. E doar 120 de ron si 2 puncte. Pai ce mai conteaza 120 de ron pentru bastanul care da atata pe doua cico si o cafea in Dorobanti? Si nici macar aia nu tre sa-i dea, ca-l bate un pic pe umar pe “boss” sau pe “mosu” care s-a nimerit politist in ziua aia si pleaca nestingherit in treaba lui.

Situatia 3: Stau la coada, la semafor. O coada lunga, dupa cum v-am obisnuit si in exemplele anterioare. Mor de foame, ma duc la Auchan sa-mi iau de mancare. Sunt si nervoasa, am terminat cu serviciu’, e aglomerat, ce sa mai, tot tacamu de fericire. Si vine unu, pe linia de tramvai. De obicei taximetrist, dar pot fi si alte specimene cu masini minunate, passat-uri albe si sufragerii pe roti.

Cand ajung in fata refugiului pentru pietoni, semnalizeaza ca ei vor in coloana. Bai gigi, tu mai devreme n-ai stiut ca vrei in coloana? Acolo era coloana, ca la paine, treci la coada! Ce-i aici? Te simti privilgiat? Ia-ti elicopter! Si uite asa era sa-mi iau una in usa din stanga pentru ca n-am vrut sa las un taximetrist sa intre inapoi in coloana cand era verde la semafor. Mergeam frumos pe banda mea si el insista, venea tot mai aproape, credea ca cedez razboiului psihologic si il las. Forget it! L-am claxonat, el m-a injurat, de parca tot eu am fost nesimtita pamantului, am avansat si mi-am vazut de viata.

Ziceti si voi daca nu-s savuroase povestile astea cu traficu? Ok, pana una alta astept inscrieri la clubul mitralierelor.