Cum funcționează deblocarea cartelelor SIM?

După ce cumpărați și utilizați telefonul mobil pentru o perioadă lungă de timp, puteți schimba rețelele. Cu toate acestea, este posibil ca telefonul pe care îl utilizați în prezent să nu functioneze într-o rețea anume. Dacă doriți să utilizați o altă rețea, trebuie să vă deblocați telefonul.

Deblocarea unui SIM se face adesea pentru a schimba furnizorul de servicii gsm sau pentru a facilita vanzarea telefonului. Noul proprietar va avea nevoie de un telefon deblocat pentru a instala și utiliza propria cartelă SIM.

Puteți elimina blocarea SIM prin efectuarea unei proceduri de deblocare pe telefon. Deși instrucțiunile specifice de deblocare diferă în funcție de modelul telefonului dvs., procedura constă în obținerea unui cod de deblocare de la furnizorul dvs. de telefonie mobilă existent. De asemenea, puteți cumpăra un cod online dacă furnizorul nu vă poate oferi. După ce obțineți codul de deblocare, instalați cartela SIM a unei alte rețele, porniți telefonul și apoi introduceți codul de deblocare când vi se solicită.

Mai exista si varianta gratuita de deblocare, prin care obtineti un cod bazat pe codul dvs imei. Apelati *#06# si veti vedea codul imei al telefonului. Parcurgeti etapele deblocarii gratis folosind aplicatia online oferita la Unlock Code si in scurt timp aveti codul dorit. Introduceti codul de deblocare in telefon si veti putea folosi acum orice cartela gsm doriti.