De-aia ne-a dat Dumnezeu blog, sa scriem.

Ok, banuiesc ca nu mai e o noutate pentru nimeni faptul ca a decedat Michael Jackson. Am incercat dimineata asta sa gasesc alte subiecte mai crete de dezbatut, dar am fost lovita in plex cu atatea stiri, site-uri, radiouri si televizoare, twittere si statusuri si tot ce mai vreti care informai despre chestia asta. Asa ca mi se pare putin blasfemic ba chiar total neinteresant sa incep eu sa scriu acuma despre vremea de afara.

Cum am citit la prietenul Darius la status, “it is now time for digital mourning” si chiar asa e. In anii 1990, ai fi auzit de chestia asta seara tarziu la stirile de la 19 si toata lumea ar fi trait in ignoranta. Fara twitter, fara people. com, fara direct mailinguri care te someaza sa tii doua minute de doliu, fara radio-uri care fac super star commemoration day, fara youtube-uri care te pun sa vezi toata galeria de clipuri ale artistului.

O fi bine, o fi rau? Eu nu vreau sa fac aici un articol de doliu in care sa-l plang pe om. In primul rand, nici nu stiu daca a murit, poate o fi pe o insula parasita alaturi de Elvis si Marylin Monroe. Eu vrea sa scobesc prin cap sa vad ce amintiri mai am legate de melodiile lui, pentru ca de el personal nu am nicio amintire, avand in vedere ca nu am impartit niciodata un Cico in piata avram iancu din spate de la teatru. Ma rog, vorbesc si eu obiectiv despre ce-mi vine in cap.

Cand eram mica, ai mei mi-au luat de Pasti cadou o caseta cu MJ. Era aia cu el si cu masca pe ochi, masca aia bibilita si briz-brizuita rau. Melodia mea preferata a fost aia cu “For me and for you” si o cantam desi nu intelegeam prea bine ce zice acolo, decat “pentru mine si pentru tine”. Nu prea intelegeam eu filosofia care se ascundea in spatele personajului, ascultam muzica si atat. Nu pot sa zic nici ca imi placea nespus cum danseaza sau ce show-uri face. Excentricitatile astea nu m-au dat pe spate niciodata. Desi na, se misca bine omu, nimic de comentat.

Si totusi, pe langa faptul ca am ascultat muzica si am mai urmarit una alta, pe masura ce treceau anii eu deveneam tot mai speriata. Nu prea intelegeam cum e cu trecerea asta de la negru la alb si oricat mi-ar explica cineva ca nuuuu, ca stii ca de fapt vrajeli, nu exista justificare pentru care ti-ai supune corpul la asemenea tratamente-experiment, care au avut ca rezultat look-ul final care dezgusta masele. M-a socat si mai rau in ultimii ani cu gesturile lui extreme si toate procesele alea in care a fost implicat… si cand cineva ajunge in asemenea ipostaze de atatea ori parca toata faima si succesul ala raman undeva in subsidiar. Adica ce parere sa am eu despre omul care si-a scos bebelusul peste balustrada balconului ca sa fie pozat de presa. Cum sa plang eu un om acuzat de molestat copii. Am citit ca are 3 copii, care sunt toti albi si inca nu stiu de unde i-a scos.

Dar in fine, sa nu mai fiu carcotasa. Cand a decedat toata lumea a pus nasolelile in urma si tot muzica a contat. De exemplu daca deschideti acum radio-ul sunt sigura ca macar la 3 posturi o sa fie o melodie de-a lui. Asta e, a facut omul si bune si rele in viata si banuiesc ca a fost taxat pentru toate. O moarte prematura arata traumele la care a fost supus corpul lui dupa atatia ani de pompat medicamente si anestezii in el. Colegu meu de birou se uita la un clipuletz cu viata lui. Ce cute era cand era mic, negru si avea parul ala afro.

Acasa, colegu’ de apartament m-a traznit cu o concluzie apoteotica din ciclul “iarna nu-i ca vara”. Ca lui i se pare interesant ca mor vedete dinastea “de pe vremea noastra”, iar cand o sa avem copii si o sa ascultam Michael Jackson o sa le putem zice “las ca nu stii tu cine e asta” iar ei o sa fie socati de dinozaurismul nostru, ca doar venim de pe vremea lui Michael Jackson. Adica omul, la final, tot egoist ramane. A murit un super star = mama ce imbatranesc!

I-am raspuns ca da, totusi, ar trebui sa inceapa sa se astepte ca o sa tot moara toate vedetele astea pe care le stim si sunt cu 30, 40 de ani mai in varsta decat noi. Adica nu e un fapt unic pe care sa-l punem in rame. This is the circle of life. Macar stiu ca daca mor, o sa apar acolo in top 10 subiecte pe twitter. Ha, ha.