Dumnezeu?

Hai sa fim realisti.Cine este Dumnezeu?
Sa fie oare o scuza,in mod paradoxal plauzibila,pentru greselile pe care le comitem?
Sa fie oare cel pe care dam vina atunci cand gresim,dovedindu-ne,in acelasi timp,foarte lasi?
Sa fie vraja pe care o simtim in momentele de euforie?
Sa fie un nene care a murit rastignit pentru o crima pe care nu a comis-o,ca sa ne scape de povara pacatului comis de primele creatii,tot ale lui?

Sa fie oglinda tuturor virtutilor,care in acelasi timp ne pedepseste?
Evident,toate aceste teorii se bat cap in cap.Ce definitie as da eu acestui concept?
Amestecul mai multor concepte sub forma de unul singur,folosit in prezent ca mod de manipulare.Teoretic totul,practic nimic.Aceasta scriere este o blasfemie,din punctul de vedere al “muritorilor care fac bot fiindca mai mult nu pot”(citandu-l pe Despot,care are mare dreptate cu acest vers).

Pentru ca sunt defecta,ma plictisesc usor,noaptea nu am ce face,si alte calitati cu care Dumnezeu m-a lasat,am studiat si variantele mai putin teologice,insa mai realiste despre toata povestea asta cu Iisus.Spun Iisus,pentru ca in mintea mea corupta de ideile noii generatii,Iisus nu prea are tangente cu ceea ce ar trebui sa fie Dumnezeu.Cele doua idei,din punctul meu blasfemic de vedere,nu au nici macar un punct comun,decat in gandirea colectiva,gandire impusa de institutia din stat numita biserica.

In izvoarele istorice din vremea in care a trait Iisus,acesta nu este mentionat nici macar tangential.Singura personalitate mentionata,prezenta si in biblie este Ioan Botezatorul.In plus,cele patru evanghelii canonice(cele din biblie) au fost selectionate,dintre cele douasprezece si modificate,pe alocuri,dupa bunul plac al autorilor.Pana si data de 25 decembrie,aleasa ca zi de nastere a lui Iisus,are aceeasi semnificatie in cazul multor zei pagani,precum Osiris,Attis,Tammuz,Adonis,Dionysos etc.

De curand au fost scoase la lumina mai multe organizatii misterioase,ale caror credinte deriveaza din crestinism,insa cu discrepante majore fata de versiunea consacrata.Aceste organizatii au in comun veneratia Mariei Magdalena si a lui Ioan Botezatorul,acestia doi fiind considerati,in esenta,mai importanti decat Iisus insusi!
Chiar si numele de Iisus exprima banalitate,intrucat in acea vreme si in acea zona geografica,numele era des intalnit.Poate peste cateva mii de ani,romanii vor venera un anume Ion Popescu,fiu al unui mamut ce locuieste in cer si contreleaza soarele.Sau poate ma vor venera pe mine!

In orice caz,daca Dumnezeu ar fi existat nu i-ar fi lasat pe crestini sa aibe o viziune atat de distorsionata despre el. Am scris asta pentru a dovedi credinciosilor ca venereaza o idee absurda si pentru a spulbera ideea ca sunt ateu doar pentru ca asa e la moda in ziua de astazi.