Femeie, nu esti in stare sa faci o parcare.

Incepe programul hard core de pregatire pentru examinarile ce vor veni. In primul rand incepem maine cu examenul pentru carnet, pentru care ma tot pregatesc spiritual de luni de zile. Acuma cu pregatirea teoretica am stat mai greu, m-am pregatit eu vreo saptamana, dupa care am lasat-o balta, si m-am reapucat acum doua zile, intr-un ritm alert de 8 ore pe zi, ceea ce voi face si azi.

Legislatia e superba si intrebarile de teorie sunt intr-adevar foarte pertinente. Daca ar fi sa ma iau dupa ce scrie acolo si sa trec prin toate situatiile alea, m-as lua cu mainile de cap. Mi se pare putin mult ce-mi cere mie, unei biete fete nestiutoare, care merge pe o linie paralela cu mecanica si tehnologia, careia ii trebuie cateva secunde sa isi dea seama care-i stanga si care-i dreapta, sa imi puna asemenea intrebari filozofice.

De exemplu, situatia unu. Ce as face eu daca m-as plimba dintr-un oras in altul si as vrea sa stationez pe un DN oarecare cu o remorca in spate? Am voie sa car remorca dupa mine? Da sau nu? Cu ce viteza ar trebui eu, posesoare de lamai, sa ma deplasez pe un DN? Si nu in ultimul rand, am voie sa stationez pe DN?

Ah cate intrebari irosite pe aceasta situatie imposibila. In primul rand, de ce pentru numele lui Dumnezeu, ar vrea o domnisorica firava ca mine, sa care o remorca de 750 de kg dupa mine? Nu doresc nici sa fac parte dintr-un ansamblu de masini a caror masa totala sa nu depaseasca 3500 kg, multumesc.

Situatia nr doi. De ce se depune calamina pe bujii? Nu stiu si nici nu ma intereseaza. Presimt ca daca mi se strica masina, trag pe dreapta, si imi desfac capota, asta presupunand ca as sti cum se face miscarea asta, habar nu o sa am ce e acolo. O sa mi se para totul o adunatura de fieraraie in care nu o sa imi doresc sa imi bag capul.

Eventual ar putea sa imi puna in carte niste intrebari de genul “Cum poti cel mai bine sa faci niste trecatori de sex masculin care se pricep la masini sa opreasca si sa iti ofere asistenta?”, desi la capitolul asta cred ca m-as descurca fara probleme.

Situatia care s-ar numerota cu 3, ar fi aia in care Doamne fereste as suferi un accident. Pai la cat sunt eu de rea la durere si sange, cum as putea eu sa fiu in stare sa tratez o fractura, o hemoragie sau si mai rau, ambele la un loc? Pai m-as pune acolo intr-un colt si as boci de mama focului, mare ar fi mirarea sa imi amintesc sa sun la 112.

Situatia nr 4 e aia in care as fi vreo criminala in serie, vreo nebuna care are de gand sa circule pe contrasens, sa ii dea un sut in cur presedintelui si sa se intercaleze intr-o coloana oficiala. De dragul acestei ipoteze trebuie sa invat cate luni mi-ar lua permisul si cam cat as putrezi in inchisoare daca ma apuca pandaliile.

Pai domnilor, mie mi-e frica sa fac o parcare cu spatele si voi ma intrebati aici cum se umfla o roata folosind doar un pix si un elastic de borcan? Cred ca va depasiti atributiile, serios. In fine, de voie de nevoie am invatat pe de rost si acest tip de intrebari, si deci daca vreodata vreti sa imi dati sa car o remorca, s-ar putea sa nu va refuz. Dar sa nu vreti mai mult de 8 persoane la mine in masina ca nu am autorizatie de autobuz!

Gata, ma intorc la treaba ca mai am mult si bine de repetat, nu vrem sa nu stiu ce se intampla daca imi doresc nespus sa calc un politist in intersectie!