Handicap

Prea mult timp liber si o ureche defecta m-au facut sa ma gandesc la ce mi s-ar parea mai groaznic: muta, surda sau oarba ? In timp ce trageam aer in piept sa spun “oarba”, m-am oprit. Mi-am dat seama ca as putea la fel de bine sa traiesc fara sa vad, mi-as dezvolta un extra-simt, as trai momentele solemne mai intens si mi-as lucra si imaginatia. As pipai trasaturile cuiva si as incerca sa-mi imaginez acea persoana, ar fi interesanta partea asta.

Nu m-as mai ghida exclusiv dupa aparente in eventuala alegere unui “el” (desi buclele tot se simt:D), ceea ce ar fi bine dintr-un anumit punct de vedere. M-as indrepta catre partea “tactila” si catre mirosul si freamatul vietii. Cu scrisu’ ar fi cam nasol, dar m-as descurca eu. Oricum nu este cea mai rea dinre cele 3 variante.

Muta ? Hmmm, in multe dintre cazuri este suficienta ridicarea unui simplu deget mijlociu, iar cand nu e nevoie de acel in mod sigur este nevoie cel de ma mana cealalta. Sau de amandoua. In orice caz, as putea sa-mi exersez expresivitatea si limbajul non-verbal, care de multe ori poate spune mai multe decat cel verbal. N-as mai spune atatea tampenii si i-as asculta mai mult pe cei din jurul meu. As invata sa ma regasesc din cand in cand in ceea ce spun ei si m-as obisnui, in incapabilitatea de a vorbi cu ideea ca si ceilalti au dreptate, pentru ca n-as putea sa contraatac. As scrie, in mod sigur, de zece ori mai mult.

Pana aici cele cat de cat acceptabile. Nu spun acum ma mi-ar placea si as vrea neaparat oarba sau muta, dar cateodata ar fi bine sa ma gandesc ca sunt…
Acum ceea ce ar fi oribil: surda. Nu pot sa gasesc nicio parte buna, niciun alt simt de dezvoltat ca sa-l inlocuiasca, nimic. Ar fi monotonie, ar fi pur si simplu imagini care se succes fara rost,imagini care in mod sigur ar fi palite de culoare.

As trai intr-un camp vizual si atat. N-as mai auzi vocea celui care vorbeste cu mine,tonul, muzicalitatea, nu mi-as mai auzi propriul ras, nu as mai putea sa ascult muzica, as simti ca mi se duc dracu’ si toate celelalte simturi. Ar fi o izolare totala.
Tu ce n-ai suporta sa fii ?