Inspiratie/motivatie

Am fost din nou la meci la Asesoft (baschet) dupa aproximativ o luna jumate. Atmosfera de milioane, sufletul la gura, tabela se schimba din secunda in secunda si zic asta la propriu, nu la figurat. Ultimele 26 de secunde de joc au durat peste 5 minute. Time-out-uri, lovituri libere, faulturi, aruncari de 3. Senzational, nu ai cum sa nu iubesti sportul asta. Daca cineva ma ducea la 5 ani intr-o sala de baschet, mi-as fii dorit fie sa devin jucatoare de performanta, fie majoreta.

Pe mine ca si om mare, baschetul ma fascineaza, imi place. Jucat la varsta potrivita, chiar si ca amatoare, ma ajuta sa mai cresc macar. Sau sa nu mai chiulesc la ore de sport, sa cresc mai elastica si mai slabuta si sa fiu majoreta. Sau mai bine dansatoare profesionista. Am renuntat dupa 4-5 de dansuri facuti in scoala generala, plus primara, pentru ca se apropia examenul de capacitate. Pe care l-am luat cu brio, ca apoi sa termin liceul cu brio, bac in primii zece pe liceu cu pretentii, facultatea integralista si cu nota mare la licenta ca sa ma angajez apoi pe un salariu de cacat la un job de cacat. Eu care straluceam timid pe diferite scene modeste in costume populare si nu numai.

As fii preferat 15 milioane pe luna in lumea promitatoare a divertismentului, in lumina reflectoarelor. Sa ii distrez si angrenez pe cei din jur cu idei, glume, discutii. Sau sa ma tin de pornirea initiala din liceu: educatoare. Am citit zilele trecute pe facebook-ul unei foste colege de liceu, multumiri din partea unei mamici pentru ca fiul ei tocmai trecuse cu nota maxima o evaluare generala a cunostiintelor si nu numai, in vederea acceptarii in clasa 0.

Da, 0. As fii vrut sa fiu in locul ei pentru un asa feedback. Eu, care ma jucam cu maimutoaiele de-a scoala, apoi cu toti vecinii mei mai mici, toata ziua, sapte zile pe saptamana. Eu, care ma intreb in fiecare dimineata, cand o las pe nepoata-mea la gradi, oare cum este sa intampini in fiecare dimineata micutii pentru a-i modela si educa, dar si pentru a te juca cu ei si a te emtiona de inocenta si puritatea lor.