Melodii stupide si catchy

Cred ca toti v-ati confruntat cu problema asta, si anume sa gasiti o melodie care este extrem de stupida (fie prin versuri, stil sau mesaj) si totusi sa va prinda in ritm si sa fie adaugata in playlistul vostru. Ei bine, exact asa am patit eu in ultima perioada. Desi 90% din muzica pe care o ascult se incadreaza in stilul rock si derivatele lui (punk, trash, metal etc.) cele trei melodii care imi tot canta in cap, culmea, se incadreaza in celelalt procent de 10% (cu stiluri precum DnB, Rap, Pop etc.)

1. Ke$ha – Tik Tok – pe langa faptul ca artista isi scrie numele de scena cu $ in loc de S intr-un mod foarte cocalaresc (nici nu stiu daca exista cuvantul asta XD) melodia este o copie ieftina a hitului “Just Dance” a controversatei Lady Gaga (care surprinzator imi place) ceea ce indica ca nu aduce nimic nou in muzica dar se pare ca a detronat-o chiar pe artista mentionata mai sus din topul Bilboard din acelasi motiv pentru care o ascult si eu: melodia este extrem de catchy (pentru cei nefamiliari cu termentul asta: are un ritm sa zicem..lipicios 😀 ). Deci sa recapitulam: artista penibila, melodia neoriginala si totusi hit worldwide datorita tonului care te prinde imediat. Si aparent melodie care mi-a intrat si mie in playlist recent.

2. T-pain -Take your shirt off – va provoc sa ascultati melodia asta sa-mi spuneti ce intelegeti din versurile ei…

Din ce stiu eu T-pain este la prima melodie solo, pentru ca pana acum nu l-am vazut decat, ca si colaborator secundar alaturi de artisti destul de apreciati/cu priza la topuri. Normal ca trebuia sa scoata ceva “big” ca si hit de lansare solo si ce pot sa zic….i-a reusit. Chiar daca in majoritatea melodiei se repeta “intelectualul” vers “TAKE YOU MOTHERF****R SHIRT OFF!” are o instrumentatie foarte foarte catchy. Un hip hop cu influente R’n’B foarte dansant care te face sa asculti melodia pe repeat (sau cel putin asta fac eu XD)

3. Dan Balan – Chica bomb – “Saving the best for last”, a se remarca ironia. Nici nu stiu de unde sa incep. Ah ba da. E melodie house! Eu nu suport houseul! Mi se pare cel mai incult simai simplist stil de muzica existent. Sunt trei sunete care se repeta la nesfarsit si 2 versuri cantate pe diferite game. Surprinzator melodia asta are chiar 2 strofe diferite cu antereferen si bineinteles referenul foarte complex: repetarea celor doua cuvinte “Chica bomb” care oricum nu am inteles exact ce inseamna si la ce se refera. Oricum, ritm simplist, versuri stupide,incadrare intr-un stil ce detest si totusi o ascult!

Nu inteleg de ce se creeaza dependenta asta de ascultare vis-a-vis de niste melodii care sunt total stupide ba chiar fac parte dintr-un repertoriu care pana acum nu-ti creea decat repulsie.

Voi ce credeti? De ce ascultam melodii care in subconstient nu ne plac? si care sunt acelea pentru voi?