Romania verde? Ma cam indoiesc

Noi, romanii, suntem asa mai speciali. Ca suntem balcanici, avem sange latin, iar gustul nostru e mai rafinat, mai delicat, nu ne permitem sa ne purtam ca vedetele de la Hollywood. Acum vorbesc doar de clasicii romani, nu de piti obsedate de fizic. Noi nu putem sa avem o viata eco oricat ne-am chinui. Suntem invatati din mosi stramosi traditiile astea de pe la noi.

Cine ar rezista unui gratar de 1 mai? Mai ales daca e sa fi acolo, prezent, in fata gratarului cu fripturica si micii incinsi, deja simti cum mirosul de carnita proaspata se imprasite in aer, iti trece pe sub mustati, iar balele incep sa curga. Singurul gand este cum sa faci sa infuleci odata micii aia care sfaraie pe gratar si sa ii simti gustul deplin, nu doar mirosul.

Sa iti folosesti toate simturile pe care le ai, ca sa poti savura asa cum trebuie. Nimeni nu ar manca salate de trei ori pe zi doar ca sa fie sanatos, eco sau cum vreti voi. Sau cine ar renuntata definitiv la masina in tarisoara noastra? Atata timp cat nu se fac benzi speciale de biciclete peste tot, ma indoiesc. Si nici dupa aceea. Puteti sa incercati sa faceti cateva ture, dar va asigur ca la fiecare 30 de secunde o sa va impotmoliti de masini sau pietoni. Nu ai unde sa mergi, asta e. Romania nu o sa fie niciodata eco. Romania verde? Eu zic Romania gri.

La noi nu s-a nascut inca omul care sa mearga de placere cu autobuzul, fara sa se grabeasca, acum e batalie pe masini. Si nu orice fel de masini. Cu cat e mai bengoasa, cu atat esti mai cool. Oh da. Romania o sa faca ceva pe ei de copaci plantati. Noua nu ne trebuie. Mai bine in loc de un parculet, facem o parcare… dar ce parcare, ca nici dinalea nu facem.

Mai bine un bar sau orice altceva de distractii. Cosuri de gunoi pentru hartie, sticla, plastic separate? Asta doar de ochii la prostii aia din UE sau alte tari mai fraiere normal. Noi aruncam tot unde vrem noi, daca nu pe jos, doar nu o sa fiu fraier sa arunc sticla la sticla? Eu o sa o pun la hartie ca-s mai jmecher.

Noi nu vom renunta la obiceiurile noastre, oricat s-ar straduii altii sa ne insufle si noua spiritul de verde, de sanatate. Nu ne trebuie noua eco!